Kontakt

Böcker

Lars Andrén har samlat sina erfarenheter i bokform. Böckerna är populära och revideras med jämna mellanrum. Boken ’Solenergi  -Praktiska tillämpningar i bebyggelse’ har getts ut i en femte reviderad utgåva – vilken är helt unikt för en teknisk bok av det här slaget. Böckerna är lättillgängliga och skrivna för såväl nyfikna som för experter.

I beställningsformuläret finns några erbjudanden som förhoppningsvis är av intresse. Genom att beställa böckerna direkt av författaren garanteras ett lågt pris samtidigt som det finns en möjlighet för signering!

PAKETERBJUDANDE: Passivhus + Solenergi

PRIS: 850 KR

Från kunnig till expert. Det här bokpaketet är en djupdykning i ämnena Solenergi och Passivhus. Ett måste för dig som vill bygga energieffektivt och låta solenergin stå för merparten av energiförsörjningen.

Läs mer »

BESTÄLL BÖCKERNA

Solenergiboken

PRIS: 450 KR

En bok för vetgiriga solentusiaster men också för fackfolk som vill veta mer om olika tillämpningar av solenergi. Här presenteras passiv solvärme, solkyla, solksorstenar men också soltuber och luftburen solvärmeteknik.

Tyngdpunkten ligger dock på solvärme och solel. Boken ger dig tekniskt underlag kring solfångare och solpaneler, hur anläggningar dimensioneras och olika systemalternativ. Boken har också ett utförligt kapitel om ekonomi och lönsamhetsberäkning. Innehållet är anpassat för er som är verksamma inom bygg, VVS, EL, installation och förvaltning.

Läs mer »

BESTÄLL BOKEN

Passivhus

PRIS: 495 KR

Ett måste för er som vill bygga energismart och förstå principerna för passivhus. Det är en handbok som stegvis går igenom praktiska tips och råd för att kunna bygga energieffektivt. Boken riktar sig såväl till privatpersoner som fackfolk.

De praktiska tipsen kan tillämpas i småhus och flerbostadshus, såväl vid nyproduktion som vid ombyggnad och renovering. 
I boken görs en grundlig genomgång av begreppet passivhus.

Läs mer »

BESTÄLL BOKEN

Ett rikt liv

PRIS: 100 KR

En unik bok om ett angeläget ämne. Alla vill leva ett rikt liv men vad är det som egentligen är viktigt i livet? Ett rikt liv består av en rad tänkvärda anekdoter med färgsprakande bilder. Berättelserna tar oss ut på en resa hur vi kan leva hållbart och samtidigt behålla livskvalitén.

Med boken vill författarna inspirera till ett lyxigt ekoliv, i vardagen och i resandet. Alla vardagens stora och små val påverkar inte bara vårt eget välbefinnande utan även vår omgivning och moder jord. Ett rikt liv ger en och annan tankeställare, ett och annat skratt och en hel de inspiration och vidgade vyer. En perfekt presentbok till nära och kära!

Läs mer »

BESTÄLL BOKEN

Handbok för kombinerade sol- och biovärmesystem

PRIS: 250 KR

Hur kombinerar vi solenergi med biobränsle på bästa sätt? Den här handboken är skriven just för er som ställer er denna fråga. Handboken är praktiskt inriktad och skriven så att man kan läsa ett kapitel och få en god behållning utan att behöva läsa från pärm till pärm.

Boken är speciellt intressant för er som jobbar med solvärme och biobränsle. Innehållet går på djupet vad avser systemdesign och kombinationsmöjligheter mellan solvärme och biobränsleanläggningar.

Läs mer »

BESTÄLL BOKEN

Solvärmeboken

PRIS: 190 KR

Solvärmeboken är en lättillgänglig och praktiskt inriktad bok för villaägare som vill investera i solvärme. Även om boken har några år på nacken är dess innehåll högaktuellt och av stort praktiskt värde för de som vill få en överblick kring tekniken.

Solvärmeboken är pedagogiskt uppbyggd och anpassad för att kunna läsas utan förkunskap. Boken tar upp allt ifrån solinstrålning till ekonomi och sovlärmens samspel med andra värmekällor. Läsaren får hjälp att planera sin installation och vägleds via en konkret lathund och hjälpande ordlista. Naturligtvis finns där också ett utförligt avsnitt kring solvärmens ekonomiska förutsättningar.

Läs mer »

BESTÄLL BOKEN

Solar installations (engelska)

PRIS: 425 KR

Solar energy will play an important role in our future energy supply, to the advantage of both the environment and the economy. This book focuses on water-based solar heating technology, presenting basic principles on solar radiation and the solar heating system, including details on orientation and output, sizing, the solar collector, the solar circuit, heat exchangers, heat stores and overall system technology.

Läs mer »

BESTÄLL BOKEN
Cart Overview